zondag 5 augustus 2012

Skypen

Ik weet niet of skypen een woord is maar via Skype kunt u gratis via uw laptop of computer met anderen bellen en als u een webcam heeft elkaar ook zien. Ik moet het nog installeren maar wil eerst eens even aan alle vrienden en familie vragen of zij ook skype willen installeren. Ik stuur vanavond nog een mailtje.
Het heeft natuurlijk geen enkele zin als ik de enige ben die skype installeert omdat de anderen ook skype moeten hebben om dit mogelijk te maken.
Ik denk wel dat het perfect is als je veel internationaal belt met familie of kennissen die in het buitenland wonen, anders zie ik er het voordeel niet van. Het nadeel is dat je alle twee online moet zijn (dus achter je computer moet zitten); dat betekend dat je eigenlijk een tijdstip moet afspreken om elkaar te bellen. Ik bel meestal als ik ergens aan denk en nooit op een vast tijdstip!
Bij nader inzien denk ik niet dat het iets wordt maar ik kon het toch niet laten om mijn mening over skype te geven. Eind deze week eens kijken wie er allemaal skype heeft of ook wil installeren. Afhankelijk daarvan zal ik een beslissing nemen. Ik heb een website gevonden met een uitleg van skype en een handleiding mocht het zijn dat u toch interesse heeft. Misschien dat het voor een gezin met kinderen wel een oplossing is, maar ik denk dat kinderen meestal "facebooken", chatten en bijvoorbeeld gebruik maken van what's app.

1 opmerking:

  1. Skype heeft wel degelijk een heuse besparing in onze situatie opgeleverd: Ons belpatroon over de vast lijn is het volgende: mijn partner belt lang (uren) met haar moeder. Verder wordt er slechts zeer sporadisch naar andere lijnen gebeld. Een nadeel van Skype is dat er een PC moet aanstaan? Niet dus: Er bestaan DECT (= draagbare) telefoons die over vaste lijn EN Skype kunnen bellen. Resultaat: Wij hebben zo een toestel gekocht en mijn schoonmoeder ook. Telefoonlijnen opgezegd en op 6 maanden worden de DECT toestellen terugverdient. Dus de telefoon rinkelt als vroeger en beide gesprekpartners hoeven niet naar het tijdstip, nog de duur te kijken. Naar andere lijnen bellen? Wij kopen voor 11,5 (btw in) Skype Out krediet en dit blijft 180 dagen geldig. We telefoneren hiermee naar alle vast lijnen wereldwijd voor lokale tarieven. Niet aan te raden om naar GSM te bellen wegens te duur.

    BeantwoordenVerwijderen