maandag 8 oktober 2012

Besparen op toiletpapier

Ik heb me eigenlijk nooit gerealiseerd hoeveel toiletpapier ik verbruik. Een andere constatering die ik kan maken, na het controleren van al mijn kassabonnen is, dat toiletpapier echt duur is. (Of ik koop het duurste toiletpapier dat er is, wat ik niet geloof).
Ik heb eigenlijk nog nooit opgelet hoeveel ik gebruik; ik rol gewoon een heel stuk toiletpapier af, zodat ik zeker genoeg heb. Ik heb natuurlijk ook vochtig toiletpapier, wat een aantal jaren geleden een must was om op het toilet te hebben.
Mijn vochtig toiletpapier wordt eigenlijk bijna niet gebruikt en ik heb besloten om dat niet meer te kopen. Wat betreft mijn gewoon toiletpapier, ik kan natuurlijk niet zonder maar ik ga zeker opletten op het verbruik.

3 opmerkingen:

  1. Hallo op vakantie gebruik ik vochtig toiletpapier omdat ik dan op andere tijden dan thuis naar het toilet ga (thuis ga ik naar het toilet voor het douchen) maar dat papier droogt uit, ik heb ontdekt dat ik onderweg me was met weggooi washandjes en in plaats van weg te gooien neem ik ze mee en gebruik ze dan vochtig (of ik maak ze nat met water) onderweg. Ik ben altijd onderweg met rugzak. Overigens als je de gebruikte washandjes niet gebruikt als toiletpapier, je kunt ze verschillende keren wassen in de wasmachine, wat is dan het voordeel boven stoffen washandjes? nou ze wegen minder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. als je de wcrol ophangt en deze plat drukt rol hij veel minder snel wanneer je er papier vanaf wilt scheuren. Hierdoor zul je veel minder papier gebruiken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo anoniempje, Echt een geweldige tip! Het klopt dat, als je de wcrol plat drukt je veel minder snel papier wil afscheuren. Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen