dinsdag 6 november 2012

Prepper worden? of Econner worden?

Ik heb al enorm veel gelezen op internet over besparen, consuminderen, eenvoudig leven en nu kwam ik toevallig via een kennis terecht op een website over preppers.
Preppers zijn mensen die geloven of in een ramp, of in het feit dat ze in de toekomst voor zichzelf moeten zorgen omdat de maatschappij instort, om welke reden dan ook.
Er zijn allerlei soorten preppers. Preppen betekend eigenlijk je gaat prepareren voor iets.......
Wat dat iets is, is voor veel preppers verschillend, maar 99% van de preppers slaan voedsel op in grote hoeveelheden, conserveren voedsel door het inmaken van voedsel of voedsel te drogen.
Ook verbouwen de meesten groenten en soms hebben zij hun eigen vee.
In Amerika is preppen en zijn de preppers een heel bekend fenomeen.
Omdat ik vind dat wij eigenlijk niet preppen of preppers zijn, wil ik graag, officieel, vandaag op 6 november 2012 een patent leggen op het woord: ECONNER, het werkwoord: econnen, to econ enz. Een econner is een persoon die economisch wil leven wat betekend; zoveel mogelijk voor jezelf zorgen, goedkoper leven, eenvoudig leven, die gebruik maakt van de huidige vooruitgang mbt internet, consuminderen, die zo efficient mogelijk omgaat met beschikbare middelen en iemand die spaart om daardoor niet, of zo weinig mogelijk, moet vertrouwen op de overheid, zodat u klaar bent om in de toekomst voor uw zelf te zorgen ipv te hopen dat de overheid volledig voor u zorgt in de vorm van pensioenen, werk, zorgverzekeringen enz.

1 opmerking:

  1. Leuk idee.
    Het klopt dat preppen en ecologie voor een flink gedeelte samen op gaan. Of het woord econner daarvoor een goede keuze is?
    Ik associeer het te veel met economie. Misschien "deconner"? Om duidelijk aan te geven dat men juist minder wil deelnemen aan de economie?

    BeantwoordenVerwijderen