zaterdag 16 februari 2013

Geen werk meer, en nu?

Sinds een paar weken heb ik geen werk meer. Raar, om na 28 jaar fulltime werken ineens niet meer te werken. Je moet niet uit bed, je moet je niet heel de dag aan allerlei regels en afspraken houden, je moet eigenlijk niets! De noodzaak om te besparen is nu een must geworden en niet een leuke bezigheid. Ik heb al eens na kunnen denken wat ik ga doen en ik weet het eigenlijk niet, weer werken?, fulltime of partime werken?, wat wil ik nu eigenlijk?, wat vind ik leuk? Het is niet echt gemakkelijk om keuzes te hebben. Toen ik werkte dacht ik hier helemaal niet over na. Ik zal de komende weken mijn ervaring met u delen. Ik heb eerst een week nodig gehad om het allemaal te laten bezinken. Maar na 3 weken moet ik zeggen dat het ook wel eens fijn is om eens thuis te zijn. Ik zocht een foto op internet die zou vertegenwoordigen wat ik voel en dit is hem geworden: Niet: geen werk meer, of op zoek naar werk, maar: VRIJ OM TE WERKEN!

2 opmerkingen:

  1. Ja, dat is waar maar....het is niet zo erg. Er zijn zoveel mensen die door het feit dat ze geen werk hebben in de problemen komen. Gelukkig heeft mijn man nog werk, dus is dat bij ons niet het geval. Wat betreft de omschakeling, daar heb ik niet zoveel problemen mee omdat ik leef volgens mijn motto:
    "Probeer geen energie te steken, in wat je toch niet kunt beinvloeden, je wordt er alleen moe en gefrustreerd door. Kijk wat WEL kan en ga daar volledig voor". Ik wil ook nog even toevoegen dat er van minder leuke zaken, zoals geen werk, ook wel mooie zaken ontstaan: een bezoekje naar de markt, eens uitslapen, dingen doen die je al zolang hebt willen doen enz. Ik verveel me nog niet!

    BeantwoordenVerwijderen