zaterdag 23 februari 2013

Overstappen naar een andere Zorgverzekering

Omdat wij in Belgie wonen moet mijn man, omdat hij in Nederland werkt, ook in Nederland aangesloten zijn bij een zorgverzekeraar. In Belgie is hij dat ook verplicht: dus wij betalen dubbel. Al jaren zijn wij verzekerd bij CZ. Gisteren vertelde iemand ons dat Ander zorg de goedkoopste verzekering heeft. Dus vanmorgen weer achter de computer en jawel hoor: Kosten per jaar bij CZ voor een basis verzekering met 850 euro eigen risico: 1019,64 en bij Anderzorg: 867 euro. Als je bij Anderzorg je premie vooruitbetaald (jaar) dan krijg je nog 26,04 extra korting. Bij CZ is dat maar 2,65 euro. Al met al ben ik nu 178,68 goedkoper uit per jaar. Ook al zit u niet in deze situatie, het loont altijd om eens bij een andere zorgverzekering te kijken.
p.s. als u in Belgie woont kunt u bij Anderzorg niet online het formulier invullen omdat deze uw postcode niet herkent. Dus moet u dit schriftelijk doen.

1 opmerking:

 1. Goedemiddag,
  Misschien een rare vraag maar als je je basis verzekering in Belgiƫ heb en daar woont dan hoef je in nederland toch alleen een aanvullende verzekering te hebben?
  tenminste zo hebben wij dit jaren gedaan, de basis in Nederland (CM) en de aanvullende in NL (CZ)
  Groetjes
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen