dinsdag 31 juli 2012

Goedkoper boodschappen doen

Ik weet het, het is een cliché, maar minder geld uitgeven aan eten is een van de zaken die u heel eenvoudig zelf kunt realiseren tijdens het boodschappen doen, zonder al te veel moeite.
Ik deed altijd in 4 verschillende winkels boodschappen. Wat ik nu de laatste 4 weken gedaan heb is alle boodschappen die ik nodig had eerst in de ene winkel gehaald, daarna in de andere enz. totdat ik alle winkels bezocht had en ook overal natuurlijk een bonnetje van had.
Tot mijn grote verbazing zag ik dat ik eigenlijk helemaal niet zo goed bezig was. In de ene winkel was een huismerk beduidend goedkoper dan het merk wat ik altijd bij de Lidl of de Aldi haalde.
Ik zal u 2 voorbeeldjes geven van mijn tomatenpuree en tomatenketchup:
Wij eten regelmatig spaghetti bolognaise en ik heb dan 2 potjes tomatenpuree nodig. In de goedkoopste winkel kostte de tomatenpuree voor 70 gram: 0,19 eurocent terwijl ik in een andere winkel er 0,79 eurocent voor betaalde. Dit was vlug berekend: Ik kon al 1,20 euro besparen; alleen al op de tomatenpuree van mijn spaghetti bolognaise. De tomatenketchup (die ik normaal van het merk Heinz koop) heb ik van een ander merk gekocht: kosten 0,79 eurocent terwijl de Heinz tomatenketchup 2,39 euro kostte.
Hier heb ik ook 1,60 euro op bespaart. Samen maakt dat, alleen voor 2 producten, 2,80!
Mijn tips om minder geld uit te geven aan eten zijn dan ook:
  • Kijk uw bonnetjes na. Na een tijdje weet u wat iets kost en waar het product het goedkoopst is.
  • Kijk bij de duurdere winkels eens naar de huismerken (deze zijn vaak nog goedkoper dan de producten bij een Aldi of Lidl).
  • Als er een aanbieding is: Niet kopen als u dit product normaal ook niet koopt. Koop een aanbieding alleen maar als u het nodig heeft en let op de vervaldatum van het product.
  • Koop dagaanbiedingen en doe deze in de diepvries.
  • Koop in de zomer zomerproducten zoals tomaten, wortelen, deze zijn dan erg goedkoop. 
  • Als u verse kruiden koopt, koop dan een plantje en zet dit thuis in een bloembak of de in grond.
  • Koop geen voorverpakte en gewassen groenten maar bv een grote zak wortelen. Schraap ze en doe het overschot in zakjes in de diepvries. Zo heeft u altijd verse wortelen en het is veel goedkoper.
  • Als u brood koopt: Koop een groot brood, dit is veel goedkoper en verpak het in kleinere porties in de diepvries. Zo hoeft u nooit brood weg te gooien.
  • En de clichés, die overigens wel waar zijn: Doe geen boodschappen als u honger heeft, gebruik een boodschappenlijstje en houd u daaraan, kijk de folders met de aanbiedingen na, probeer eens een huismerk of een ander merk in plaats van het veel duurdere en bekende merk.
Wat ook helpt is een huishoudschrift aanleggen. Ik schrijf daar elke dag in op wat ik uitgeef. Na de 4 weken schrok in mij een bult! Ik raad dit echt aan. U kunt dit op papier doen maar op een computer is het natuurlijk nog gemakkelijker.

Het goedkoop boodschappen doen is nu een sport geworden. Ik voel me goed als ik weer een aanbieding te pakken heb en houd voor mijzelf ook bij wat ik bespaar.
De eerste week was dit al 25 euro op alleen de boodschappen en ik verwacht nog meer te kunnen besparen als ik nog beter weet wat alles kost en de aanbiedingen beter in de gaten ga houden.
Dit stimuleert mij nog veel meer!!!!!!!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten